четвртак, 26. април 2012.

Osveta se služi hladna


             Pilot epizodu serije ‘Revenge’ slučajno sam odgledala na FoxLife-u i odmah mi se dopala. Toliko je zanimljiva da nisam mogla da dočekam sledeću epizodu,već sam je skinula s interneta i odgledala sve snimljene epizode i sad željno čekam nastavak.


            Junakinja serije je devojka Emili Torn koja se doseljuje u Hemptons. Bogatstvo, lepota i status određuju ljude u ovom gradu, ali Emili je odlučna da uništi sve da bi se osvetila ljudima koji su uništili njenog oca na lukav i brutalan način. Njeno pravo ime je Amanda Klark i ona je odlučna u tome da osveti smrt svog oca i čini sve da bi ispravila nepravdu.


         Serija je misteriozna, puna neočekivanih obrta i teško je naslutiti šta će se sledeće dogoditi. Drži pažnju od početka do kraja.

          Emilinog oca uništila je žena u koju je bio iskreno zaljubljen Viktorija Grejson, čiji lik tumači prelepa Medlin Stouv (Madeleine Stowe). Emili, koju glumi kanadska glumica Emili Vankemp (Emily VanCamp), ne bira sredstva da bi uništila porodicu Grejson. Proračunato zavodi Viktorijinog sina Denijela (Josh Bowman) ali vremenom se nenadano razvijaju iskrena osećanja između njih. Prošlost je vreba na svakom koraku iako se svim silama trudi da je ignoriše, pre svega Džeka Portera (Nick Wechsler) zgodnog vlasnika bara s kojim se kao devetogodišnjakinja igrala na plaži. Njen identitet zna samo prijatelj njenog oca, mladi bilioner Nolan Ros (Gabriel Mann) koji joj pomaže da dođe do cilja.



          Serija je pravo osveženje kad je u pitanju  scenario i sam zaplet serije, a takođe i izbor glumaca je po meni fantastičan. Mnoštvo mladih glumca čini seriju izvanrednom. Connor Paolo koga se verovatno sećate iz serije ‘Gossip Girl’ tumači lik Deklana, Džekovog mlađeg brata, zatim tu je Ashley Madekwe kao Ešli i Christa Allen koja tumači lik Šarlot Grejson koja je Viktorijina ćerka odnosno kako kasnije saznajemo Emilina polusestra. (ups!to možda nisam smela da otkrijem).
Zanimljivo je da su Emily VanCamp i Josh Bowman i privatno zajedno.

Emily VanCamp

Nick Wechsler


Ashley Madekwe

Madeleine Stowe

Christa Allen

Gabriel Mann
Josh Bowman

                                                       
         



понедељак, 9. април 2012.

Princeza i filmska diva

Grejs Keli je glumica koja je uspela da ostvari san svake devojčice i uda se za princa. 


      Grejs Patriša Keli rođena je u Filadelfiji 1929. godine. Krajem 40-tih studirala je u Njujorku Akademiju dramskih umetnosti. Privukla je pažnju javnosti ulogom u filmu ''Tačno u podne'' 1952. godine u kome je igrala sa Garijem Kuperom, ali status zvezde stekla je ulogom u ostvarenju ‘Pozovi M radi ubistva’ Alfreda Hičkoka. Sa velikim britanskim režiserom snimila je i remek-dela ‘Prozor u dvorište’ i ‘Uhvati lopova’. Njena ledena lepota očaravala je Alfreda Hičkoka, koji ju je opisivao kao „vulkan prekriven snegom“, te ne čudi što je ubrzo postala njegova muza. Za ulogu u filmu ‘Provincijalka’ osvojila je Oskara, a njeno poslednje pojavljivanje na velikom platnu, pre nego što se prihvatila uloge omiljene evropske princeze, bila je pored Frenka Sinatre u bioskopskom hitu’ U visokom društvu’.

U filmu 'Pozovi M radi ubistva'



U filmu 'Prozor u dvorište' sa Džejms Stjuartom

U fimu 'U visokom društvu'

Grejs je u aprilu 1955. godine bila pozvana da predvodi američku delegaciju na filmskom festivalu u Kanu. Verovatno tada nije ni slutila da će se upravo tamo dogoditi sudbonosni susret sa princom Renijeom, vladarom Monaka. Glamurozno venčanje, održano 19. aprila 1956. godine, pratio je ceo svet.






 Venčanica koju je nosila bila je najskuplja stvar ikad izašla iz MGM studija i ruku dizajnerke Helen Rose. Preko 30 metara svile, tafta i preko stotinu metara svilene mreže. Čipka od ruža, stara 125 godina, uzeta je iz muzeja, a na hiljade finih bisera ušiveni su u veo buduće princeze. 




        Iako je od proboja u filmskom svetu važila za jednu od najelegantnijih glumica na velikom platnu, prihvativši se uloge princeze Monaka, Grejs je morala da izgradi i poseban stil odevanja. Od stupanja na presto imala je veoma definisan stav prema modi. Obožavala je elegantne haljine pastelnih boja i modernih, ali jednostavnih linija, kao i komplete od tvida. Obavezni detalji bili su bele rukavice, svilene marame i šeširi sa ukrasnim velom. Vrlo je vodila računa o frizuri, uvek besprekornoj, dok je šminkom samo naglašavala ionako prirodno lepe crte lice. Takođe je volela nakit i savršeno umela da prepozna kvalitetne komade, ali se uglavnom odlučivala za diskretnije kombinacije. Ipak, mnogo više od same odeće Grejs je zračila vedrinom i sofisticiranim ponašanjem, blistavim osmehom i toplim magičnim pogledom. Bila je dama u pravom smislu reči - jednostavna, prirodna, ali vrlo šik i vrlo otmena.





 Njene večernje haljine nosile su etikete najpoznatijih modnih marki: Dior, Balensiaga, Yves Saint Laurent... 





Francuska modna kuća Hermes nazvala je jednu od svojih dizajnerskih torbica po njoj Kelly Bag, i to nakon što je princeza viđena kako nosi tu krokodilsku tašnu.




Grejs Keli je poginula u saobraćajnoj nesreći 14. septembra 1982. godina. Međutim i danas, posle 30 godina od njene smrti Grejs je inspiracija mnogim dizajnerima širom sveta a  devojčice i dalje maštaju o princezi iz bajke igrajući se lutkom sa njenim likom.





четвртак, 5. април 2012.

AnnaLynne McCord nova M.M?




AnnaLynne McCord ,(1987.) je mlada zvezda u usponu. Zahvaljujući ulozi razmažene bogatašice Naomi Klark u seriji '90210: Nova Generacija', ubrzo je preplavila naslovne strane svih modnih časopisa, i proglašena za novu ikonu stila. Pre toga pojavila se u 12 epizoda serije ‘Reži me' i izazvala veliku pažnju ulogom bezobrazne Eden Lord. 




Zanimljivo je da je lik Naomi Klark prvobitno trebao da bude sporedna uloga, međutim na kraju prve sezone podigao je najviše prašine i uspeo da zaseni glavni lik Anie Wilson koji tumači Shenae Grimes. Iskreno nije mi se naročito dopala prva sezona serije '90210' , medjutim već 3 i 4 sezona su me oduševile pa željno iščekujem svaku sledeću epizodu. 






O privatnom životu mlade glumice ne zna se mnogo. Javnost je najviše iznenadila njena veza sa 17 godina starijim kolegom, zvezdom serije 'Bekstvo iz zatvora' Dominic Purcell-om.


AnnaLynne&Dominic

 Posle debakla koji je izazvala slučajnim postavljanjem svoje kompromitujuće fotografije na Twitteru (gde joj se 'slučajno' vidi bradavica!), mnogo je opreznija sa izjavama o svom privatnom životu.




среда, 4. април 2012.

Sjaj u travi



          
   Znate li ko je Natali Vud? Američka glumica izvanredne lepote , rođena  20. Jula 1938 godine, brzo je postala holivudska ikona. Sa nepunih 17 godina već je snimila 18 filmova, ali je proslavila uloga u filmu 'Buntovnik bez razloga' sa Džems Dinom za koji je i nominovana za Oskara. Kasnije su usledile uloge u slavnim filmovima 'Tragači' i 'Priča sa zapadne strane’.  Moj omiljeni film je 'Sjaj u travi' (1961) gde joj je partner  Voren Biti. To je i bio prelomni trenutak u njenoj karijeri i odskočna daska ka izazovnijim, zrelijim ulogama.



 Njena lepota je bila fatalna za muškarce, Natali Vud je osvajala srca mnogih američkih idola svoga vremenakao što su bili Elvis Prisli, Rejmond Bur, Denis Huper, Voren Biti, Nik Adams i Majkl Kejn. Njen brak sa glumcem Robertom Vagnerom bio je buran.


Natali Vud i Voren Biti 

 Vudova se udavila 29. novembra 1981. u 44. godini, nakon pijanke kojoj su prisustvovali njen suprug  Robert Vagner i Kristofer Voken na jahti bračnog para usidrenoj uz ostrvo Santa Katalina. Misterija oko smrti glumice intrigira  javnost  već 30 godina, a članovi njene porodice više puta su tražili vlasti da ponovo otvori njen slučaj. 


Natali Vud i Robert Vagner

Vagner, zvezda serije "Heart to Heart" je u svojoj autobiografiji naveo da sebe krivi zbog njene smrti.
"Niko ne zna", napisao je on 2008. "Postoje dve mogućnosti: ili je pokušavala da pobegne od svađe ili je pokušavala da veže čamac. Na kraju krajeva niko ne zna šta se tačno dogodilo".




 'Sjaj u travi' ostao je njen najupečatljiviji film. Radnja filma odigrava se u Kanzasu dvadesetih godina prošlog veka, lepa i siromašna Vilma Din Lumis zaljubljuje se u bogatog naslednika Bada Stampera. Sukob između konzervativnog ponašanja, želje da udovolje roditeljima i ljubavi koju osećaju jedno prema drugom dovešće Dini do psihološkog kolapsa.

Možda niste gledali 'Sjaj u travi' ali sigurno se sećate pesme iz filma koju smo ispisivali u spomenarima uz nevešto nacrtana srca.

Sada, kada ništa na svetu
ne može vratiti dane prohujalog leta
naš sjaj u travi i blještavost sveta,
ne treba tugovati,
već tražiti snage u onom što je ostalo
i s tim živjeti
Zaboravimo, ne radi nas,
ne radi zaborava
već zaboravimo da smo se voljeli,
da smo se svađali i da smo bili krivi.
Požurimo s danima
danima što će doći
požurimo sa shvatanjima,
sa svim što me odvaja od tebe.
Jednom ćeš se vratiti i ubrati cvjetove
koje smo zajedno mirisali, gazili
ali tvoje ruke biće prekratke,
a noge premorene da se vratiš
biće kasno
Možda ćemo se naći jedanput
na malom vrhu života
i neizrečene tajne
htjeti jedno drugome da kažemo,
al’ proći ćemo jedno kraj drugog kao stranci
jedan skrenuti pogled biće sve
što ćemo jedno drugome moći dati.
Zaboraviću oči
i neću gledati zvijezde
koje me na tebe neobično podsjećaju
ne boj se, jednom ćeš se zaljubiti
ali voljećeš zato što će te nešto
na toj ženi podsjećati na mene.
Ne otkrivaj svoje srce ljudima
jer u njima vlada kob i egoizam
život je borba – nastoj pobediti
ali ako izgubiš – ne smeš tugovati
cilj života je ljubav,
a ona traži žrtve.
Bio si moje veliko proleće
uspomena koja će dugo živjeti u budućnosti
koje ću se sjećati.
osećaću tugu jer sam te volela
biće to ironija tuge.
Nestaće sjaja u travi
nestaće veličanstvenosti svijeta
ostaće samo blijeda slika onoga što je prošlo…
Vilijem Vordsvort

уторак, 3. април 2012.

Nađi ubicu, ako smeš!



    Trinaest nedelja, 25 osumnjičenih i samo jedan ubica: dobrodošli na Harperovo ostrvo!Reč je o američkoj seriji ‘Harperovo ostrvo’, koja je svojevrsna kombinacija horor elemenata i misterije svojstvene Agati Kristi. Ako volite njene romane sigurno će vam se dopasti i ova serija.



Ukratko priča počinje kada Ebi Mils dolazi najboljem prijatelju Henriju na venčanje. On se ženi devojkom svojih snova, lepom i bogatom naslednicom, Triš Velington. Proslava se održava nedaleko od Sijetla, na ostrvu Harper, koje je poznato po seriji nerešenih ubistava koja su se dogodila pre sedam godina.
Niko ne zna šta za Ebi znači povratak na ostrvo. Naime, među žrtvama misterioznog ubice koji je doneo strah na mirno i živopisno ostrvo, bila je i njena majka. Kasnije je zločinca ubio Ebin otac, lokalni šerif.
Međutim, nedelju dana pred venčanje, zvanice misteriozno nestaju i umiru. Svaki novi dan poguban je za goste, a šerif iz bezbednosnih razloga zabranjuje napuštanje ostrva, čime ostavlja žrtve na milost i nemilost nepoznatom ubici. Svadbeno slavlje i nedelju dana planirane zabave pretvara se u surovu borbu za život.
Problemi tu ne prestaju. U takvoj pometnji, svi su osumnjičeni, svi skrivaju tajnu, ali i svima preti smrt. Zvanice počinju da sumnjaju da se potencijalni ubica krije među njima.
Serija ima (čini mi se) 13 epizoda i svaka je podjednako napeta, bar sam ja bila dok sam je gledala. Svi su osumnjičeni i sve je neizvesno do samog kraja. Ja lično volim serije tog tipa,koje vam drže pažnju  a naročito je pogodna za gledanje u dvoje kad vas voljena osoba drži za ruku. 




 Glumci su mladi,lepi i možda ne toliko poznati, što se meni i sviđa jer je akcenat onda bačen na samu radnju serije. Ilejn Kesidi, glumica irskog porekla tumači lik Ebi Mils a Kristofer Goram  je Henri. Kristofera možda pamtite iz serije ‘Ugly Betty’, ili filmova ‘My Girlfrend’s Boyfriend’ I ‘Popular’. Mlada glumica (1986) Keti Kesidi tumači lik Triš Velington, glumila je u filmovima ‘Taken’, ’When a Stranger Calls’ a možda ste je zapazili u seriji ‘Gossip Girl’ gde se pojavljuje u par epizoda kao Džulijet Šarp.



                      
Eleine Cassidy
Christopher Gorham

 
Katie Cassidy (as Juliet Sharp in Gossip Girl)