среда, 26. септембар 2012.

Marilyn Monroe - beauty and brains often come together!



      

      Merilin Monro (Marilyn Monroe), slavna američka glumica, platinasta plavuša koja je mamila uzdahe muškaraca širom sveta i budila divljenje mnogih žena, bila je seks simbol pedesetih. Međutim i danas je njeno ime sinonim za seksipil i ženstvenost. Uvek odevena u uske, izazovne haljine koje su naglašavale njene zaista impresivne obline, sa bujnim uvojcima, maznim glasom i zavodljivim pogledom, postala je mit koji ni danas nije uspela da sruši ni jedna žena. Bila je prelepa, zanosna, posebna, svoja.
       Ali,malo se zna da je bila sklona mudrovanju!Bila je toliko lepa da je njena lepota uvek bila u prvom planu,a ljudi su uvek skloni da veruju da žena takve lepote ne može biti i pametna.Kakav promašaj: za nju reći da je "glupa plavuša"! Njene izjave, misli i citate i danas čujemo ili pročitamo a i  ne znamo da su njene.

  • Verujete u laži, da biste, na kraju, naučili da ne verujete nikom - osim sebi!
  • Ako me ne možeš podneti kad sam najgora, sigurno me ne zaslužuješ ni kad sam najbolja!
  • Holivud je mesto gde će vam platiti hiljadu dolara za poljubac - i pedeset centi za dušu! Znam jer sam dovoljno puta odbila prvu ponudu - i, još uvek se držim druge!


  • Ne smeta mi život u muškom svetu sve dok mogu biti žena u njemu!
  • Karijera je predivna, ali ne možete se sklupčati uz nju u hladnim noćima!
  • Psi me nikad nisu ujeli. Samo ljudi!



  • Mudra devojka poljubi, ali ne voli; sluša, ali ne veruje; i ostavlja - pre nego što je ostavljena!
  • Najlepše se osećam kad spavam. Bar, tad, mogu da sanjam!
  •  Bolje je da vas zamrze zbog onog što ste, nego da vas vole zbog onog što niste!



  • Pokušavaj, drži se i uvek, ali uvek, veruj u sebe jer ako ti ne veruješ, ko hoće?! Dakle, glavu gore! I, najvažnije: smej se jer život je prelepa stvar i nudi toliko razloga za smeh!
  • Niko mi nikad  nije rekao da sam lepa dok sam bila devojčica. Svim devojčicama treba reći da su lepe, čak i ako nisu!
  • Istina je da nikad nisam zavaravala nikog. Ja sam im, samo, dozvoljavala da se zavaraju, sami. Nije im bilo bitno ko sam i šta sam. Umesto toga, stvarali su lik za mene. Nisam želela da se raspravljam s njima. Oni su, očigledno, voleli nekog ko nisam bila ja!


  • Uvek sam kasnila na sastanke – ponekad i po dva sata. Pokušavala sam da, to, promenim, ali stvari koje su me navodile da kasnim činile su mi preveliko zadovoljstvo!
  • Znala sam da pripadam javnosti i svetu. Ne zato što sam bila talentovana, ili lepa, već zato što nisam pripadala ničem i nikom drugom!
  • Pre braka, devojka treba da vodi ljubav s  muškarcem da bi ga zadržala. U braku, treba da ga zadrži da bi vodila ljubav s njim!


  • Ja sam lepa, ali nisam božanstvena. Grešim, ali nisam zla. Dobra sam, ali nisam anđeo!
  • Potrebna je pametna brineta da bi glumila glupu plavušu!
  • Sanjanje da se postane glumica, uzbudljivije je nego biti glumica!



  • Muževi su, uglavnom, dobri kao ljubavnici - kad su neverni svojim ženama!
  • Sreća i cipele ne smeju da budu ni prevelike ni premale!
  • Ako možete navesti ženu da se smeje, možete je navesti na bilo šta!













недеља, 16. септембар 2012.

Lipstick Jungle


             


       
      Da li ste čuli za 'Lipstick Jungle'? Na jednom našem popularnom ženskom forumu pričalo se o njoj, preveli su je kod nas ‘Štiklama do vrha’, i čim sam ugrabila malo slobodnog vremena odgledala sam prvu epizodu. Nekako me podsetila  na Sex&City  a posle malo guglanja shvatila sam i zašto - serija je snimljena prema  četvrtoj knjizi  Kendis Bušnel. 
           Koncept obe serije je sličan, zaplet se vrti oko tri prijateljice, uticajne i uspešne žene koje se trude da balansiraju između privatnog i javnog života. Wendy Healy (Brooke Shields) je predsednica filmske produkcijske kuće Parador Pictures, Nico Reilly (Kim Raver) je glavna urednica u modnom časopisu Bonfire a Victory Ford (Lindsay Price) je poznata modna dizajnerka.

Brooke Shields

Kim Raver
                                                    
Lindsay Price

            
            Neću vam prepričavati seriju, iako sam letos odgledala prvu sezonu, samo ću vam malo zagolicati maštu! Kako smo u seriji “Seks i grad” pratili modu, najnovije i najbolje dizajnerske krpice, i u seriji Lipstick Jungle taj se trend nastavlja. Reći ću samo da mi se serija jako dopala, i da sam poneki stajling iskopirala
I eto, pred vama je lagana, duhovita serija, idealna za kišne jesenje dane koji nam sigurno idu u susret. 
Do sledećeg posta, 
:-* Dunja.           
































недеља, 9. септембар 2012.

Diamonds are girl’s best frend!



          Elizabet Tejlor govorila je da su dijamanti večni! A ženi koja je imala najlepše komade nakita morate verovati na reč!
            Živela je glamurozno i imala buran ljubavni život. Udavala se osam puta, od toga dva puta za Ričarda Bartona. Najveća strast Tejlorove bio je nakit, a njeni muževi su to znali. Barton joj je stoga poklonio najveći i najskuplji dijamant koji se mogao naći u prodaji, 33-karatni dijamant Elizabet Tejlor koji se danas procenjuje na 3,5 miliona dolara,a koji je glumica dobila 1968.godine. Kada je srela Elizabet, engleska princeza Margareta nije mogla da izdrži, a da ne prokomentariše njegovu veličinu: ''Dakle, to je taj čuveni dijamant!Ali tako je velik i vulgaran!'' ''Da. Nije li božanstven''- uzviknula je glumica. Kada je princeza zamolila da ga proba, Elizabet je upitala: ''Više Vam ne izgleda tako vulgarno, jel da!''

           Filmski producent Majk Tod, treći Elizabetin muž, poklonio joj je zbirku Kartije rubina i dijamanata u avgustu 1957. godine. Kutiju sa nakitom u kojoj su bili ogrlica, minđuše i narukvica dao joj je dok su sedeli pored bazena u iznajmljenoj vili na jugu Francuske. Bila je toliko srećna da je odmah stavila nakit, skočila u bazen i počela da pliva u krugovima. 
          Tod je bio jedini muž od kog se nije razvela; Elizabet je jednom prilikom rekla da je imala tri velike ljubavi u životu - Majk Toda, Ričarda Bartona i njen nakit.


'The Mike Todd Diamond Necklace'


              Među fantastičnim komadima izdvaja se i "La Peregrina" iz 16. veka, jedan od najvećih i simetrično savršeno kruškoliko oblikovanih bisera na svetu, koji je Barton kupio tejlorovoj 1969., kao poklon na Dan zaljubljenih.
Biser je bio deo kolekcije kraljevskog nakita španske krune, da bi kasnije prešao u ruke Džozefa Bonaparte, Napoleona III i vojvode od Aberkorna. Kada se pojavio na aukciji u Njujorku, Barton ga je kupio za 37.000 dolara, pobedivši u nadmetanju člana španske kraljevske porodice. 



Dijamant 'Elizabet Tejlor'


Kartije je kasnije napravio ogrlicu za njega od rubina i dijamanata, a dizajn je inspirisan poznatim Velaskeza portretima španske kraljice Margarite i kraljice Izabele koje su ga nosile. Procenjuje se da vredi između dva i tri miliona dolara. 



'La Pelegrina'

Ričard Barton je Elizabeti dao prsten sa tri dijamanta negde oko 1970. gdoine, zato što je pobedila u igri ping-ponga. Procenjuje se da će se prodati za najmanje 7.000 dolara. 







Prince of Wales Brooch


                   Diamond and emerald snake bracelet watch by BVLGARI

Za 40. rođendan, 1972. godine, Elizabet Tejlor je od svog supruga Ričarda Bartona dobila Tadž Mahal dijamant iz 17. veka, koji je Kartije postavio na lanac od zlata i rubina i danas vredi između 300.000 i 500.000 dolara. 
Poklon je dobila na međunarodnom aerodromu Džon F. Kenedi, jer par nije imao vremena da ode do grada pre nego što su morali da uhvate avion. Dijamant u obliku srca povezan je sa jednom od najvećih ljubavnih priča u istoriji. Pripadao je caru Šahu Jahangiru, koji je na dijamant ispisao ime svoje supruge "Nur Džahan." On je kasnije dao kamen sinu, Šahu Jahanu, koji je izgradio Tadž Mahal u znak sećanja na svoju obožavanu ženu Mumtaz, koja je umrla rađajući njihovo 14. dete. 

- Voleo bih da sam mogao da joj kupim Tadž Mahal, ali bi transport previše koštao - prokomentarisao je Barton posle kupovine.


'Tadž Mahal'



       

          Aukcija nakita pokojne holivudske dive Elizabet Tejlor postigla je velik uspeh - prodato je 80 komada nakita za 116 miliona dolara, čime je više nego dvostruko premašen rekord za pojedinačne kolekcije.












An Emerald and Diamond Necklace by BVLGARI


'Triphanes Diamond Necklace'