четвртак, 25. април 2013.

Always (Only you)



        Odavno nijedan film nije ostavio tako jak utisak na mene kao Always (Only You). Sigurno će Vas iznenaditi to da je u pitanju korejski film. Film je prava ljubavna priča, dirljiva, neobična, i baš kao i sve velike ljubavi pomalo tužna. Reč je o dvoje ljudi koji, uprkos teškom životu koji vode, uspevaju da nađu utehu i radost jedno u drugome. Bivši bokser koji beži od svoje prošlosti  sasvim slučajno upoznaje slepu devojku  koja mu menja pogled na svet . 
         Film ''Ohjik Geudaeman'' (preveden kao Always) je 2011 godine otvorio Busan filmski festival, dobio je tačno 1,027,614 priznanja širom sveta i za 7 sekundi prodato je 2000 ulaznica za njegovo prvo prikazivanje! Mislim da su ovi podaci dovoljni da vas zaintrigiraju, jer mene svakako jesu. Ovo je prvi južnokorejski film koji sam pogledala i zaista vam ga preporučujem.
          Guglajući naišla sam na dosta korejskih filmova prevedenih na naš jeziki i čudim se što sam to otkrila tek sada, s obzirom da sam veliki fan 7 umetnosti. Gledanje filmova mi je postao vikend-ritual  i rezervisan je za kokice i filmski maraton sa prijateljima ili dečkom. 

          Lepo je upoznati drugi svet, drugu kulturu i uopšte drugačiji način života. Moj moto glasi: 'Budite otvoreni za nove stvari i dozvolite im da Vam se dese.'  Čak i kad je film u pitanju...


*(na YouTube imate ceo film sa srpskim titlom)










Ljubim Vas puno do sledećeg posta :*
Dunja







четвртак, 4. април 2013.

When a Shoe Looks Like a Piece of Art

"A shoe has so much more to offer than just to walk." 
  Christian Louboutin


         Kako im odoleti??!! Ne poznajem ženu koja će bez ushićenja i radosti, potpuno smireno reći da je kupila novi par cipela. Ne, uz ovu rečenicu sledi prava lavina emocija. Pa otprilike kao oni leptirići u stomaku koji zalepršaju krilima kad se zaljubimo. I ja sam takva, kad ugledam savršen par cipela u izlogu a još ako imaju moj broj (36), mojoj sreći nema kraja. I najtmurniji dan mi je tada divno siv!
       Za mene su cipele mala umetnička dela. Neke to i zaista jesu, jer prosto nisu nosive, bar ja ne mogu da zamislim sebe u njima. Dizajneri cipela jednostavno puste mašti na volju, nekad se previše zanesu ali ko sam ja da osporavam nečiji uskus!
    Evo nekoliko interesannih i neobičnih cipela. Neke su me oduševile a neke i slatko nasmejale :D






























    "You want to fall in love with a shoe,go ahead. A shoe can't love you back, but, on the other hand, a shoe can't hurt you too deeply either. And there are so many nice-looking shoes." Allan Sherman





      :* Vas puno do sledećeg posta, gde ću Vam pokazati moje savršene cipele za najvažniji  dan u mom životu - moje venčanje...
Dunja