петак, 8. фебруар 2013.

Love is....




         Sigurna sam da ste nekada videli ovaj simpatični strip Love is… Svojevremeno je bio jako popularan i kod nas. Ovaj zaljubljeni par nam se smešio sa razglednica, školskih sveski, papirnih salveta i mirišljavih papirića koje smo skupljali a skoro sam videla i magnete sa njihovim likom. Ideju da pišem o ovom romantičnom stripu dobila sam kad sam isti ugledala pri dnu stranice jednih naših novina!
           Malo ko zna da je autor stripa karikaturista Kim Casali i da je ovaj zaljubljeni par nastao još 1960 i neke godine. Zapravo ove ljubavne citate Kim je pisala i oslikavala za svog budućeg supruga Roberta i nije ni slutila da će ubrzo biti štampani širom sveta! Strip je prvi put objavljen 1970. godine pod pseudonimom ‘Kim’ i u jeku najveće popularnosti štampan je na suvenirima u više zemalja, a najpopularniji citat bio je ‘Love is…being able to say you are sorry’.
            Kada je Robertu dijagnostifikovan karcinom 1975. godine Kim je prestala da radi na stripu kako bi više vremena posvetila suprugu. Kim je dozvolila britanskom karikaturisti Bill Asprey-u da nastavi njen rad ali pod njenim pseudonimom. Nakon njene smrti 1997., Kimin sin Stefano je nasledio autorsko pravo na štampanje i objavljivanje stripa.



Kako nam se bliži Dan zaljubljenih nije na odmet podsetiti se šta Ljubav je… :D

















I zaljubite se ako još uvek niste!!! :-* Vas
Dunja





7 коментара: