уторак, 3. април 2012.

Nađi ubicu, ako smeš!



    Trinaest nedelja, 25 osumnjičenih i samo jedan ubica: dobrodošli na Harperovo ostrvo!Reč je o američkoj seriji ‘Harperovo ostrvo’, koja je svojevrsna kombinacija horor elemenata i misterije svojstvene Agati Kristi. Ako volite njene romane sigurno će vam se dopasti i ova serija.



Ukratko priča počinje kada Ebi Mils dolazi najboljem prijatelju Henriju na venčanje. On se ženi devojkom svojih snova, lepom i bogatom naslednicom, Triš Velington. Proslava se održava nedaleko od Sijetla, na ostrvu Harper, koje je poznato po seriji nerešenih ubistava koja su se dogodila pre sedam godina.
Niko ne zna šta za Ebi znači povratak na ostrvo. Naime, među žrtvama misterioznog ubice koji je doneo strah na mirno i živopisno ostrvo, bila je i njena majka. Kasnije je zločinca ubio Ebin otac, lokalni šerif.
Međutim, nedelju dana pred venčanje, zvanice misteriozno nestaju i umiru. Svaki novi dan poguban je za goste, a šerif iz bezbednosnih razloga zabranjuje napuštanje ostrva, čime ostavlja žrtve na milost i nemilost nepoznatom ubici. Svadbeno slavlje i nedelju dana planirane zabave pretvara se u surovu borbu za život.
Problemi tu ne prestaju. U takvoj pometnji, svi su osumnjičeni, svi skrivaju tajnu, ali i svima preti smrt. Zvanice počinju da sumnjaju da se potencijalni ubica krije među njima.
Serija ima (čini mi se) 13 epizoda i svaka je podjednako napeta, bar sam ja bila dok sam je gledala. Svi su osumnjičeni i sve je neizvesno do samog kraja. Ja lično volim serije tog tipa,koje vam drže pažnju  a naročito je pogodna za gledanje u dvoje kad vas voljena osoba drži za ruku. 




 Glumci su mladi,lepi i možda ne toliko poznati, što se meni i sviđa jer je akcenat onda bačen na samu radnju serije. Ilejn Kesidi, glumica irskog porekla tumači lik Ebi Mils a Kristofer Goram  je Henri. Kristofera možda pamtite iz serije ‘Ugly Betty’, ili filmova ‘My Girlfrend’s Boyfriend’ I ‘Popular’. Mlada glumica (1986) Keti Kesidi tumači lik Triš Velington, glumila je u filmovima ‘Taken’, ’When a Stranger Calls’ a možda ste je zapazili u seriji ‘Gossip Girl’ gde se pojavljuje u par epizoda kao Džulijet Šarp.



                      
Eleine Cassidy
Christopher Gorham

 
Katie Cassidy (as Juliet Sharp in Gossip Girl)




Нема коментара:

Постави коментар